Wel eens gehoord van een zwangerschapsbeeldje?

Mensen gaan allemaal op een andere manier om met verschillende fasen in hun leven. De een vindt het fijn om er zo min mogelijk bij stil te staan, terwijl de ander graag iets tastbaars heeft om de herinnering aan een bepaalde fase in het leven levend te houden. Dit is ook zoiets bij een zwangerschap. De een vindt het wel een heel mooi moment, maar hoeft er niet echt iets aan over te houden, terwijl de ander er juist wel heel graag wat aan overhoudt. Een van de populairste methoden om iets tastbaars aan je zwangerschap over te houden is door eens te kijken naar een zwangerschapsbeeldje.

Wat is een zwangerschapsbeeldje?

Het is misschien slim om er eerst achter te komen wat een zwangerschapsbeeldje nou precies is. Je hebt waarschijnlijk al wel een beetje een idee wat het inhoudt, maar het kan geen kwaad om het nog ietsje specifieker te maken. Over het algemeen houdt zo’n beeldje in dat het een beeldje is van je zwangere buik. Dit beeldje kan vervolgens gemaakt zijn van allerlei soorten materialen. Voornamelijk het feit dat het helemaal gepersonaliseerd kan worden en dat het echt jouw zwangere buik is, maakt het een heel mooi en persoonlijk ding.

Levensecht door 3D-scans

Maar hoe krijgen ze het nou voor elkaar dat een zwangerschapsbeeldje zo precies lijkt op jouw buik? Dit wordt gedaan door gebruik te maken van de technieken die we vandaag de dag allemaal tot onze beschikking hebben. Zo worden er dus 3D-scans gemaakt van jouw zwangere buik en kunnen deze vervolgens gebruikt worden om een beeldje te maken. Vaak kun je er dan ook nog voor kiezen om dit een beetje te laten bewerken, maar je kunt het ook geheel onbewerkt laten. Zo is het het meest natuurlijk en krijg echt een beeldje dat er precies zo uitziet als jouw buik.

Verschillende uitvoeringen

Overigens is niet elk zwangerschapsbeeldje hetzelfde. Ten eerste komt dit natuurlijk door het feit dat geen enkele zwangere buik hetzelfde is, maar ook de pose kan bij iedereen weer anders zijn. Er zijn een aantal poses die vaker gebruikt worden dan andere, maar dat betekent niet dat dat jij dat ook moet doen. Tijdens een afspraak worden vaak een aantal voorbeelden van andere beeldjes meegenomen en dan kun je kijken waar jij je comfortabel bij voelt. Ook als je een specifieke wens hebt, kun je dit vaak gerust zeggen tijdens zo’n afspraak.

Prachtig voor in je woning

Naast het feit dat een zwangerschapsbeeldje natuurlijk heel mooi is als herinnering aan de tijd dat je zwanger was, is het ook gewoon een prachtig ding om je woning mee te versieren. Je kunt het bijvoorbeeld heel goed boven de open haard zetten of op een andere plek in huis. Het is zeker niet iets dat je moet verstoppen. Waarom zou je dat ook doen? Laat vooral zien hoe mooi het is om zwanger te zijn. Zet je zwangerschapsbeeldje dus zeker op een mooie plek in je woning als je hem eenmaal in handen hebt.