vitamine d druppels baby bestellen

Vitamine D druppels baby bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. Ook kun je vitamine D druppels baby bestellen om een vitaminetekort bij je kind te voorkomen. 

Wat is het?

Er zijn vier vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken en vitamine D is hier een van. Vitamine D wordt aangemaakt in onze huid onder invloed van zonlicht. Vitamine D zorgt voor sterke tanden en botten en een goede weerstand. Het zit vooral in halvarine, margarine, volle melkproducten, eieren, vlees en vette vis. Voor jonge kinderen, ouderen, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buiten komen en zwangere vrouwen geldt het advies om extra vitamine D te nemen. 

Vitamine D voor baby’s

Baby’s en kinderen hebben behoefte aan vitamine D. In Nederland wordt er geadviseerd om kinderen van 0 tot 4 jaar extra vitamine D te geven. Voor baby’s wordt vitamine D3 geadviseerd. Vitamine D3 heeft een sterkere werking dan vitamine D2. Er zijn verschillende druppels te vinden voor vitamine D en dit is erg handig. Zo kun je het makkelijk aan een  kind of een baby voeden door een aantal druppels te mengen met voedsel of drinken.