Paraplu’s met logo

Paraplu’s met logo

Een paraplu is iets wat iedereen kent tegenwoordig. Het is dan ook de normaalste zaak om deze mee te nemen naar buiten. Het is een soort zeil die je boven je hoofd houd met een stok. Deze is waterdicht en zal je dus beschermen  tegen de regen buiten. Je kunt nu ook je paraplu’s met logo bedrukken of met verschillende printen.

Geschiedenis

De paraplu heeft een lange geschiedenis. De paraplu stamt oorspronkelijk af van de parasol. De parasol is uitgevonden door de egyptenaren. Toen eenmaal China hier ook achter kwam bedachten de chinezen om de parasol waterdicht te maken. Zo ontstond dus de paraplu. Past toen de koning de paraplu ging gebruiken werd de paraplu bekend. 

Rond de jaren 1760 werden de termen paraplu en de parasol wettelijk vastgesteld in Frankrijk. Het product werd toen der tijd ook gezien als een product die bedoeld is voor welgestelde dames. In de jaren rond 1750 werd de paraplu ook gedragen door mannen in Groot Brittannië. In de jaren 50 van de 20e eeuw werden paraplu’s gezien als een soort mode accessoire. Nog altijd wordt de paraplu gezien als een karakteristiek van een engelse gentleman. Paraplu’s met logo kan je vinden bij Parapluwereld.