Je badkamer verbouwen of laten verbouwen

Een badkamer is een belangrijke plek binnen je huis. Het is de plek waar je jezelf kunt opdoffen om zo goed mogelijk de dag door te komen. En het liefst wil je dat dit ook een zo huiselijk mogelijke plek is waar je je goed kan voelen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een beton cire bestellen, hierna kun je de beton cire zelf aanbrengen. De beton cire zelf aanbrengen badkamer is een moeilijke optie en er wordt dan ook aangeraden dit niet zelf te doen aangezien het een precies werkje is. Dit is handig aan specialisten over te laten. En dit brengt dan ook de vraag met zich mee. Moet je je badkamer zelf verbouwen, of moet je dit dan toch echt laten doen?

Potentiële kosten van het renoveren van uw badkamer

De keuze van badkamer materiaal, stijl en maat bepaalt de prijs van badkamerinrichting. Gemiddeld ben je zo’n 5.000 tot 15.000 euro kwijt om je hele badkamer te renoveren. Hierbij wordt uitgegaan van het vervangen van alle onderdelen in een badkamer van 9m2. Bekijk de gemiddelde kosten per onderdeel in onderstaand overzicht. Stel dat je je hele badkamer wilt verbouwen, dan ben je al snel 1.000 tot 1.500 euro kwijt aan badkamermeubels en accessoires (bad, afvoerputje, badmengkraan, douchegordijn, wastafel, wastafel mengkraan, spiegel, hangend toilet, knoppen, design koel dispenser, toiletpapier dispenser, handdoekenrek). Je moet ook tegels kopen. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van je badkamer en de kwaliteit van de tegels. Denk aan een paar honderd euro tot een paar duizend euro.

Wat u nodig heeft om uw badkamer te renoveren

U wilt uw badkamer verbouwen, maar het liefst met zo weinig mogelijk geld. Een basic badkamer is meestal voorzien van een douche, een wastafel met badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Uiteraard moet je er, afhankelijk van wat je wilt renoveren, rekening mee houden dat de totale kostprijs van een gemiddelde badkamer van 9 vierkante meter gemiddeld 3.500 tot 5.500 euro bedraagt.