auto camera's

waarom een camera in de auto nemen?

Je ziet het steeds vaker op de weg en een nieuwe auto’s verschijnen: auto camera’s. Ze zijn tegenwoordig erg populair en bijna niet meer weg te denken in een gemiddelde nieuwe auto. Waarom is dit nu eigenlijk het geval? En wat verklaart de populariteit van dit product? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. In eerste instantie is het gebruik van auto camera’s in een auto ontstaan, doordat verzekeringsmaatschappijen dit bij bepaalde voertuigen hebben verplicht. Dit heeft te maken met de bewijslast bij bijvoorbeeld ongelukken of andere zaken die zich voordoen. Wanneer in de auto camera hebt aanstaan in de auto, en je belandt in een auto ongeluk, dan staat de schuld vraag niet zozeer meer ter kwestie. Er kan namelijk heel eenvoudig worden terug gekeken in het geheugen van de auto camera, hoe een en ander is verlopen. Aan de hand van de objectieve camera beelden, kan worden besloten of een klant van een verzekering recht heeft op schadevergoeding of juist niet. Maar er zijn ook nog allerlei andere redenen waarom er auto camera’s in auto’s worden gemonteerd.

auto camera's

Ook voor recreatief gebruik

Auto camera’s worden ook steeds vaker voor recreatief gebruik ingezet. Zo ben je namelijk in staat om met een auto camera nog eens rustig terug te kijken naar een mooie route die je hebt gereden, bijvoorbeeld op vakantie of tijdens een andere gelegenheid. Zeker wanneer er een mooie gebieden rijdt, zoals bijvoorbeeld in bergachtig landschap, of juist een heel mooi stukje natuur met veel water en een brug, dan kan het de moeite waard zijn om deze rit op een later moment vanuit je luie stoel op televisie terug te bekijken.

Parkeren met de auto camera

Naast auto camera’s, hebben veel auto’s ook touch screen ingebouwd. Op dit scherm kan door middel van de camera bijvoorbeeld worden weergegeven hoeveel meter je nog naar achter komen als je gaat parkeren. Die camera kan zowel voor als achter worden geïnstalleerd, zodat je in elk mogelijke situatie de hulp kan in schakelen van de handige auto camera die voor of achter op je auto is gemonteerd.