kunstgras

Hier moet je op letten bij het kopen van kunstgras

Kunstgras is tegenwoordig helemaal hip. Geen wonder, want je hebt geen last van onderhoud, kale plekken of bruine vlekken op je gras. en het scheelt je veel tijd en moeite. Daarom kiezen ook vele mensen voor kunstgras. Het staat mooi, het ziet er super groen uit en het scheelt je in onderhoud. Maar waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras? Dat lees je in dit artikel

kunstgras

Eigenschappen

De prijzen van kunstgras kunnen per soort sterk verschillen. Dat komt door het materiaal dat is gebruikt voor het maken van het kunstgras. Dit verschilt per gras. Er zijn verschillende eigenschappen die de kwaliteit en de uitstraling van het kunstgras bepalen. Dit zijn het vezeltype, de backing, de hoogte en het gewicht van het kunstgras. 

Voor kunstgras worden er twee soorten vezeltypes gebruikt: polyethyleen en polypropyleen. Wat is het verschil? Polyethyleen wordt vaak gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid en omdat het duurzaam en zacht is. Polypropyleen is wat stugger en wordt bijvoorbeeld gebruikt op de golfbaan.

Waarvoor gebruikt

Als je kunstgras gaat aanschaffen, is het belangrijk om na te gaan waarvoor je het wilt gebruiken? Is het voor je achtertuin, een speelveld of een voetbalveld? En moet je rekening houden met huisdieren of niet? Aan de hand daarvan kun je kijken welk soort kunstgras voldoet aan jouw wensen en eisen. Kijk bijvoorbeeld naar de samenstelling, de duurzaamheid, het gewicht en de veiligheid. Dan heb jij gegarandeerd jouw perfecte kunstgras. En dan weet je zeker dat je geen miskoop hebt gedaan. Dus lees je van tevoren goed in!