De juiste autoverzekering kiezen

Een auto kopen is een leuke aangelegenheid, maar alleen met de aanschaf van het voertuig ben je er nog niet. Je dient er ook een goede autoverzekering bij af te sluiten. Er zijn zoveel verschillende verzekeringen dat het soms wel wat moeilijk wordt om door de bomen het bos te zien. En zie dan maar eens de juiste verzekering voor de juiste prijs te kiezen. Om het wat makkelijker voor je te maken, kun je thuis op je gemak op internet bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een autoverzekering simulatie doen.

Autoverzekering simulatie
Bij zo’n simulatie kun je een aantal gegevens over jezelf en de te verzekeren auto invullen en daarmee de juiste verzekering vinden. Je vergelijkt gewoon een aantal verzekeringen en kunt dan bepalen wat de gunstigste voor jou is. Naast een aantal persoonlijke gegevens vul je ook informatie in over de auto die je wilt verzekeren. Hierbij kun je denken aan wat voor auto het is (merk en type) maar ook aan op wat voor brandstof de auto rijdt. Het is ook van belang hoe oud de auto is en in welke staat deze verkeert. Ook geldt hoe oud de auto is en wat de nieuwwaarde ervan is. Als je een heel oud autootje aanschaft, zal de verzekering beduidend lager uitvallen dan bij een nieuw exemplaar. Bij de persoonlijke gegevens kun je denken aan je geboortedatum, de datum waarop je je rijbewijs gehaald hebt, maar ook het aantal schadevrije jaren dat je achter je naam hebt staan. Ook het aantal kilometers dat je beoogt te gaan rijden kunnen van invloed zijn op de hoogte van de verzekeringspremie. Ook wordt er gekeken of je al ooit betrokken was bij ongelukken.

Kies de juiste verzekering
Als je na het doen van de simulatie een geschikte verzekering denkt te hebben gevonden, is het raadzaam om de polisvoorwaarden goed door te nemen voordat je deze verzekering ook daadwerkelijk afsluit. Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een autoverzekering, maar het is vooral belangrijk dat je een verzekering vindt die bij jou en jouw situatie past. Als je voor de laagste prijs gaat, betekent dat ook dat niet alles gedekt zal worden door je verzekering. Als je ervan verzekerd wilt zijn dat alles netjes opgelost en betaald wordt in het geval van schade aan je auto (bijvoorbeeld door een ongeval of diefstal), dan kies je het beste een verzekering die je dat biedt. Niet iedereen wil hetzelfde verzekeren en daarom kun je beter eerst goed verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken voordat je er ook daadwerkelijk eentje afsluit.

Vraag de verzekering aan
Als je een simulatie gedaan hebt, kun je een offerte krijgen van de verzekeraar. Deze is vrijblijvend, dus je bent niet verplicht om op de aangeboden offerte in te gaan. De voorwaardes die in de offerte gesteld worden zijn wel een bepaalde tijd geldig en als jij binnen deze tijd besluit om de verzekering aan te gaan, is de verzekeringsmaatschappij verplicht zich aan deze voorwaarden te houden.