De belangrijkste kledingitems voor jouw kindje

Als je al kinderen hebt of in verwachting bent van een kindje, dan ga je je voorbereiden op de items die een kindje nodig heeft. Dit begint bij een fijn bedje, een verschoontafel en vooral heel veel aandacht en voeding. Maar ook de kleertjes zijn voor de snel groeiende kinderen erg belangrijk, niet alleen voor de warmte maar ook voor het comfort waardoor een kind zich kan bewegen en de wereld kan gaan ontdekken.

Warm blijven

Voor een kindje is het het belangrijkste dat de voeten en handen lekker warm blijven.

Dit is voor het lichaam de meest uiterste plekken dus moeten deze goed warm worden gehouden. Denk daarbij aan schoenen met goede sluitingen en misschien een bontlaag in de schoen. Ook wandjes aan als het kindje naar buiten gaat, natuurlijk zeker in de wintermaanden, is erg belangrijk. Zo kunnen ze toch fijn blijven spelen en ontdekken zonder eigenlijk het veel te koud te hebben en in de wagen willen blijven zitten omdat ze het te koud vinden. Kijk bij wantjes naar dat het kind nog goed kan buiten spelen en dus nog dingen kan oppakken of maken met de handen. Kijk bijvoorbeeld naar online kinderkleding, hier zie je goed wat er voor welke leeftijd past en kun je makkelijk zien wat er allemaal is en voor welk seizoen of omgeving het geschikt is.

Goede stevigheid aan de voeten

Naast warme schoenen zijn schoenen op zich belangrijk voor de ontwikkeling en gebruik van de voeten. Zo is het voor een kind belangrijk dat hij wel goed kan leren lopen, dus niet alleen maar op de tenen, en dus ook leert afrollen met de voeten. Om dit goed te leren zijn leren schoenen vaak al een hele goede set. daarnaast is het belangrijk dat de schoenen niet een te harde zool hebben waardoor de kinderen de voeten niet kunnen afrollen en dus alsnog op de tenen gaan stappen.

Slaap zacht en warm

Net als jijzelf vind je het vast fijn om in een heerlijk warm bed te stappen. Een koud bed is niet zo fijn als je lekker wilt gaan dromen. Ook voor een kindje is het slaapcomfort belangrijk. Als het kindje een fijne Feetje wafel pyjama heeft en het hier warm genoeg in heeft kan een kindje fijn slapen. Daarnaast is de slaapkamer zelf een plek waar een kindje zijn rust en veiligheid zoekt.

Zorg daarvoor door middel van een fijn bedje met warmte en zachte dekens maar ook een bed waar het kind zich goed in kan bewegen en veilig in kan slapen.

Daarbij is het voor een kind ook belangrijk dat de slaapkamer een veilige plek is. Denk bijvoorbeeld aan zachte hoekjes plakken op meubelen met hoeken, zoals de commode, een kledingkast of een tafeltje.

Materiaalgebruik voor kinderkleding

Bij het kopen van kinderkleding is het van belang dat vooral de materialen goed werken voor de bewegingen die kinderen maken. Zo zijn synthetische stoffen vaak niet fijn als kinderen veel spelen en daarbij erg warm kunnen worden. Dan zijn luchtige stoffen als katoen fijner maar is het wel belangrijk dat het kind verschillende laagjes aan heeft om wel warm te blijven.